Home
Algemene info
-Klimaat
-Geschiedenis
-Cultuur
-Economie
-Politiek
-Gezondheid
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links

Gozo: Transport
Transport in Malta/Gozo:

 • Luchthaven:Malta International Airport bevindt zich tussen de dorpjes Luqa and Gudja op een 10-tal km van Valletta. Voor meer informatie over aankomst- en vertrektijden, kijk op www.maltairport.com of via volgend telefoonnr:(+356) 5004 3333.
 • Huurauto:In Malta rijdt men links and snelheid is beperkt tot 50 km per uur in bebouwde zones en 80 km per uur daarbuiten. All-in verzekering is aangeraden. Internationale rijbewijzen worden aanvaard.Hier kan je ook de wegcode raadplegen.
 • Ferry:Een regelmatige ro-ro ferrydienst verbindt Malta met Gozo. De trip duurt ongeveer 30 minuten en zowel passagiers als auto's worden vervoerd.
  Voor meer informatie en vertrektijden, contacteer The Gozo Channel Company
  at Mgarr: (Gozo) (+356) 21556114
  at Cirkewwa (Malta): (+356) 21580435
  at Sa Maison (Malta): (+356) 21243964
 • Openbaar vervoer: Bussen zijn redelijk efficiŽnt en normaal geprijsd.In Gozo bevindt de centrale bus terminal zich in Main Gate Street, Victoria. Bussen in Gozo zijn grijs met een rode band in het midden en tonen de nummer van de route vooraan de bus. In tegenstelling tot Malta rijden de bussen in Gozo langs een lusvormig traject, vertrekkend en toekomend in Victoria zonder voorziene stopplaatsen aan het eind van de rit. Een nuttige lijn is route 25 van en naar Mgarr en is afgesteld op de vertrek en aankomsttijden van de ferry.
  Hier kan je de verschillende busroutes bekijken. • Zeehavens: In tegenstelling tot Malta, waar regelmatig cruiseschepen aanleggen in Valletta, zijn er tot op heden weinig of geen cruiseschepen die aanleggen in Gozo.
 • Taxi: De witte taxi diensten mogen passagiers oppikken overal op het eiland, behalve bij busstations. De meeste taxiritten hebben een vaste prijs, dus stel eerst de prijs vast vooraleer je in de taxi stapt. Meer informatie over de prijs van een taxirit kan je vinden op de website van the Malta Transport Authority
 • Fiets: Sinds de introductie van mountainbikes, is het eiland verkennen per fiets enorm populair geworden. Fietsen en mountainbikes zijn op veel plaatsen te huur.