Home
Algemene info
-Klimaat
-Geschiedenis
-Cultuur
-Economie
-Politiek
-Gezondheid
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links

Gozo: Klimaat
Klimaat van Gozo:

Het mediterrane klimaat kenmerkt zich door warme droge zomers en gematigde vochtige winters. De zomers duren er van mei tot in oktober met een gemiddelde temperatuur van ca. 27C.
Het warmst zijn de maanden juni, juli en augustus; de temperatuur kan dan tot ver boven de 30C oplopen en het aantal uren zon per dag is dan meer dan 12. De sirocco kan de temperatuur nog verder doen stijgen, vooral in september en oktober. November is ook nog uiterst aangenaam met gemiddelde waarden van 18 tot 22C. De regenkansen nemen dan echter aanzienlijk toe.
De maanden waarin de meeste regen valt zijn oktober, december, januari en februari. De totale jaarlijkse hoeveelheid neerslag is relatief gering: ca. 500 mm. Soms lijkt het echter of die hoeveelheid in n keer naar beneden komt!De temperatuur van het zeewater loopt vanaf april met ca. 16C snel op tot 25C Celsius in augustus. Pas laat in december daalt de zeewatertemperatuur weer onder de 16C

Voor een meer uitgebreide beschrijving van het klimaat plus een weersvoorspelling voor de komende week, klik op de volgende link.