Home
Algemene info
-Klimaat
-Geschiedenis
-Cultuur
-Economie
-Politiek
-Gezondheid
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links

Gozo: Excursies naar Malta
Excursies te Malta:

Vanuit Gozo kan je uiteraard ook gemakkelijk excursies naar het grotere eiland Malta maken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Malta vind je hieronder terug.

  • La Valletta & Mdina:Stadstour door Valletta, de hoofdstad van Malta, gesticht in de 16e eeuw. Hier kan je o.a. de tuinen van Barracca bezoeken met prachtig uitzicht over de haven en vervolgens de indrukwekkende St. John’s kathedraal met zijn riddergraven. Na de lunch kan je je tocht naar de ommuurde stad Mdina, ook wel de “Stille Stad” genoemd, verderzetten. Hier mogen geen auto’s komen en het is leuk om door de smalle straatjes te wandelen en te genieten van de heerlijke chocoladecake in één van de theehuizen op de stadsmuur. Tenslotte kan je nog de mooie Dom van Mosta, met één van de drie grootste koepels ter wereld, bezichtigen.


  • Drie Steden Tour:Ontdek het historische gebied dat bekend staat als de Drie Steden: Vittoriosa, Cospicua en Senglea. Een rit langs Cospicua brengt u naar Vittoriosa waar een wandeling gemaakt wordt door de nauwe straatjes en langs de diverse historische gebouwen en kerken. Vanaf de oude kade gaat u aan boord van een typisch ‘fregatina’ voor een tocht langs de beroemde haven kreken. In Senglea bekijkt u de mooie ‘vedette’ in de Grand Harbour.


  • Plezier met Playmobil:Voor families die iets willen ondernemen is een tour naar de Playmobil fabriek in Hal Far een aanrader. Dit is de op een na grootste fabriek wereldwijd die dit geliefde speelgoed fabriceert, en de enige fabriek die aan het publiek toont hoe Playmobil wordt gemaakt. Na een begeleide tour door de meeste productieruimtes kunt u zich vermaken in het Playmobil Fun Park of een verfrissing gebruiken in het bijbehorende cafetaria. De tour door de productieruimtes is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Het speelpark is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De tour is grotendeels visueel, eventueel engels commentaar beschikbaar. Inclusief transport.


  • Blue Grotto & Temples:Ontdek het zuidelijke gedeelte van Malta. Na een bezoek aan de dorpen Marsaxlokk (met haar haven vol met traditionele ‘Luzzus’. Deze boten zijn geschilderd in de rode, blauwe en gele tinten en het kenmerk van Malta. Marsaxolkk was ooit de landingsplaats van de Tuken tijdens de Grote Siege van 1565.) en Birzebbugia gaat de tour naar de fameuze Blue Grotto waar u de mogelijkheid heeft de grotten van dichtbij te bekijken. De lunch wordt geserveerd in een van de pittoreske dorpjes. De Tarxien tempels zijn een groep van 3 tempels die zeer goed behouden zijn, en tonen de kundigheid en artistieke kwaliteiten van de Maltese voorouders. De dag komt ten einde na een bezoek aan de grot van Ghar Dalam, een van de eerste volkeren op Malta.


  • Fort Rinella:Herleef de geschiedenis van Fort Rinella, en bekijk het Armstrong 100 ton kanon, het grootste kanon ter wereld. Deze tour gunt u een uniek kijkje in de geschiedenis van dit laat 19e eeuwse Victoriaanse kustfort, onder begeleiding van een expert die u de details uitlegt. U krijgt te zien hoe dit monsterlijke kanon werkte, hoe het fort werd verdedigd, hoe er contact gehouden werd met de andere forten en hoe de soldaten leefden. U kunt ook zelf een kanon afvuren.


  • Dorpsfeest:Tussen Juni en September houdt ieder dorp in Malta een evenement – het dorpsfeest. Het is een mix van folklore en religie, en wordt gehouden ter ere van de patroonheilige van het dorp. Deze tour is inclusief uitleg en bezoek aan een kerk die speciaal voor de festiviteiten wordt versierd. U ervaart tevens de climax van het feest, als het beeld van de patroonheilige met de processie in de kerk terugkeert. Het beeld wordt begeleid door de dorpsfanfare, terwijl er vuurwerk afgestoken wordt. De straten van het dorp zijn vrolijk gedecoreerd met slingers en spandoeken, lichtjes en beeldjes. Echt een feest om niet te missen.


  • de Etna en Taormina (Sicilië):Bij aankomst in Pozzallo vervolgt u uw excursie per bus richting Catania. Tijdens de busrit zal de gids u een toelichting geven over deze stad en de berg Etna (tevens een vulkaan). De weg wordt vervolgd naar de Sylvester kraters. Lunch en souvenir winkelen. Vertrek van de Etna naar Taormina. Vrije tijd in Taormina centrum om van het unieke panoramische uitzicht over Giardini Naxos ( een voormalige Griekse kolonie, nu een jachtcentrum) te genieten. Terugreis naar Pozzallo en vertrek naar Malta. Paspoort verplicht.