Home
Algemene info
-Klimaat
-Geschiedenis
-Cultuur
-Economie
-Politiek
-Gezondheid
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links

Gozo: Dwejra point
Dwejra point:

  • Fungus Rock:Dichtbij Dwejra Point kan je de bekende "Fungus Rock" bewonderen, lokaal ook bekend onder de naam "Il-Gebla tal-General" (De rots van de generaal). Het was op deze rots dat de "Fungus Gaulitanus" groeide, een uiterst zeldzame plant die volgens de ridders van de Johannes Orde een grote genezende werking bezat. Deze waardevolle plant werd soms als geschenk aangeboden aan hooggeplaatste gasten, maar bleef gedurende verschillende eeuwen onder controle van de tempeliers en werd continu bewaakt. Elke dief of potentiŽle dief werd onmiddellijk ter dood gebracht. Door de hoogte en ontoegankelijkheid van de rots was deze quasi onbereikbaar vanop zee, daarom bouwden de tempeliers een soort van takel op de wachttoren om mensen omhoog te kunnen hijsen. Deze wachttoren, bekend als "Qawra tower" is nog steeds te zien.  • Inland Sea:Dichtbij "Fungus Rock" is een ander opmerkelijk fenomeen, de "Inland Sea" die bereikt kan worden via een natuurlijke tunnel vanop zee. Deze binnenzee is ideaal om te zwemmen wegens de kalmte van het water, de hogere temperatuur dan de zee en de continue verversing van het zeewater.Op kalme dagen is het mogelijk om met een bootje heen en weer te varen tussen de Middellandse Zee en de Inland Sea.

    Zowel het grottensysteem als de kust rond de Inland Sea zijn een echt paradijs voor snorkelaars en duikers. Op land zijn er dan weer duizenden perfect bewaarde fossielen te vinden van weekdieren en ander zoutwaterleven. Ook de oudste zoutpannen van Gozo zijn in deze regio te vinden.
  • Azure Window : Het Azuurblauwe Venster is ontstaan door het geweld van de golven over een periode van duizenden jaren en is het derde en laatste van de wonderen die te zien zijn bij Dwerja Point. Bovenop twee gigantische rotsblokken van elk gemakkelijk 40 meter in diameter ligt een enorme rotsrichel van zo'n 100 meter lang en 20 meter hoog. Hierdoor wordt een natuurlijke deur, of venster, gevormd waardoor men de azuurblauwe waters van de Middellandse Zee kan zien. De inwonders van Gozo kennen deze rots al eeuwenlang als "It-Tieqa" (oftewel het Venster)


  • Terug