Home
Algemene info
-Klimaat
-Geschiedenis
-Cultuur
-Economie
-Politiek
-Gezondheid
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links

Gozo: Cultuur
Cultuur van Gozo:

De overgrote meerderheid van de bevolking (ruim 96%) wordt etnisch als Maltees beschouwt, ca. 2% van de bevolking is Brits. 92% van de eilandbewoners is belijdend lid van de Rooms-Katholieke Kerk. De Maltezer kerkprovincie omvat één aartsbisschop en één diocees. De Anglicaanse Kerk (Church of England) verenigt samen met de Church of Scotland en de Grieks Orthodoxe Kerk het verbrokkelde restant van de kudde.Het is zeker de moeite waard ter plaatse te informeren naar lokale festiviteiten. Ieder dorp en iedere stad heeft zijn eigen feestdagen. Daarop wordt de geboorte of sterfdag van de plaatselijke patroonheilige gevierd, een dag die 'triduum' wordt genoemd. Juist deze kleinschalige, lokale evenementen geven een goed beeld van de Maltezer cultuur. De festivals vinden doorgaans in de maand juli plaats en duren een hele week. Afsluiting vindt altijd plaats op een zondag, waarbij een levensgroot beeld van de beschermheilige in processie wordt omgedragen.
In de lokale pers (The Times of The Sunday Times) vindt u de meeste van deze lokale evenementen vermeld. Beide kranten hebben ook een culturele agenda.
Het feest van de heilige Petrus en Paulus op 28 en 29 juni is het belangrijkste feest van Malta en wordt op tal van plaatsen gevierd. Centrum van de festiviteiten is echter Buskett Gardens.

1 januari: Nieuwjaarsdag
10 februari: St. Paul’s schipbreuk
19 maart: St. Josef’s dag
31 maart: Bevrijdingsdag
maart/april: Goede vrijdag
1 mei: Dag van de Arbeid
7 juni: “Sete Giugno”
29 juni: St. Peter en St. Paul’s Feest
15 augustus: Maria Hemelvaart
8 september: “Our Lady of Victories”
21 september: Onafhankelijksdag
8 december: Maria Ontvangenis
13 december: Dag van de Republiek
25 december: Kerstmis